Dort plněný čokoládou
10. 9. 2009
Těsto:
100g Hořké čokolády
100g Změklého másla
100g Moučkového cukru
Špetka soli
5 Vajec
70g Mletých mandlí
2 Lžíce kakaového prášku
80g Polohrubé mouky
Lžička prášku do pečiva
Krém:
125g Moučkového cukru
Balíček vanilkového cukru
3 Žloutky
50g Bramborového škrobu
250ml Mléka
250g Čokoládové polevy
200g Másla
Předehřejte troubu na 180 oC. Vymežte a vysypte moukou dortovou formu a průměru 24 cm. V horké lázni rozehřejte čokoládu na těsto. Z másla, moučkového cukru a soli vyšlehejte krém a postupně do něj přidejte žloutky a čokoládu. Z bílků ušlehejte tuhý sníh. Smíchejte mandle, kakao, mouku a prášek do pečiva a vmíchejte je spolu se sněhem do krému. Připravenou hmotu nalijte do dortové formy a pečte asi 40 minut. Upečený korpus nechte 8 hodin nebo přes noc odpočívat. Na máslový krém ušlehejte v horké lázni cukr, vanilkový cukr, žloutky, škrob a mléko. Krém nechte v lázni za stálého míchání vychladnout. V horké lázni rozehřejte čokoládovou polevu. Utřete do pěny máslo a po lžicích do něj postupně přidávejte vaječný krém a čokoládovou polevu. Piškotový korpus rozřízneme na tři pláty. Spodní a střední plát natřete vždy jednou třetinou krému a spojte je. Vršek dortu potřete zbylým krémem a ozdobte čokoládovými hoblinkami. 

Komentáře
Přehled komentářů
Zatím nebyl vložen žádný komentář